Monet

Hem & Antik till Paris
och Monets trädgård
1 – 5 juni 2023

Ny resa med Hem & Antik till underbara Frankrike! Vi bor i Paris och gör utflykter på franska landsbygden och även i Paris. Resan börjar vid slottet Fontainebleau och dess imponerande trädgårdar ritade av trädgårdsarkitekten André Le Nôtre. Vidare till charmiga Barbizon med besök i konstnärsskolan som skolat kända konstnärer som Theodore Rousseau och vår egen Carl Larsson. Den fridfulla byn och vackra naturen har inspirerat många stora landskapsmålare.

I utkanten av Paris ligger Sèvres porslinstillverkning och museum som också står på programmet, liksom författaren Victor Hugos vackra hem. I konstmuseet Musée Marmottan Monet får vi en introduktion till besöket i Giverny och Monets trädgård, som för många är en höjdpunkt på resan!

Vidare besöker vi byn Auvers-sur-Oise och ser Vincent Van Goghs hem och kyrkogården där han ligger begravd. Vi gör också ett unikt besök i Mobilier National Les Gobelins ateljéer för att se och lära oss hur antikviteter renoveras. 

Naturligtvis blir det shopping på kända antikvitetsgatan Le Carré Rive Gauche med sina ca 125 antikvitetsaffärer och tid att fynda på Paris största och äldsta loppmarknad Marché aux Puces de Clignancourt.

Utöver ovan sevärdheter kommer vi förstås att åka förbi Paris mest kända ikoner som Eiffeltornet, Notre Dame, Champs Elysées, Operan, Triumfbågen, Sacré-Cœur och Seines vackra kajer.

Med på resan följer en representant från Hem & Antik och reseledare är Peter Wik som studerat på Sorbonne och har sitt andra hem i Paris.

Hämta program

Vid funderingar och frågor kring resan, ring Elisabeth Karlsson på 0720-44 15 53 eller mejla elisabeth@relasian.com

Boka resa

Namn och fakturaadress

Fyll i samtliga för- och efternamn i den ordning de står i passet, med tilltalsnamnet inom citationstecken.
ååååmmdd

Endast siffror

Rum och flygresa

Medresenärer

ååååmmdd
ååååmmdd
ååååmmdd

Övrig information

Om Relasians Integritetspolicy
Klicka här för att läsa de allmänna resevillkoren
Skriv två siffror, t ex 12