Hus bland blommor

Hem & Antik till
Paris och Monets trädgård
29 september – 3 oktober 2022

Ny resa med Hem & Antik till underbara Frankrike! Vi bor i Paris och gör utflykter på franska landsbygden och även i Paris. Resan börjar vid slottet Fontainebleau och dess imponerande trädgårdar ritade av trädgårdsarkitekten André Le Nôtre. Vidare till charmiga Barbizon med besök i konstnärsskolan som skolat kända konstnärer som Theodore Rousseau och vår egen Carl Larsson. Den fridfulla byn och vackra naturen har inspirerat många stora landskapsmålare. 

I utkanten av Paris ligger Sèvres porslinstillverkning och museum som också står på programmet, liksom författaren Victor Hugos vackra hem. I konstmuseet Musée Marmottan Monet får vi en introduktion till besöket i Giverny och Monets trädgård, som för många är en höjdpunkt på resan! Vidare besöker vi byn Auvers-sur-Oise och ser Vincent Van Goghs hem. På vägen hem stannar vi i Argenteuil, impressionismens vagga. Vi gör också ett unikt besök i Mobilier National Les Gobelins ateljéer för att se och lära oss hur antikviteter renoveras. 

Naturligtvis blir det shopping på kända antikvitetsgatan Le Carré Rive Gauche med sina ca 125 antikvitetsaffärer och tid att fynda på Paris största och äldsta loppmarknad Marché aux Puces de Clignancourt. Utöver ovan sevärdheter kommer vi förstås åka förbi Paris mest kända ikoner som Eiffeltornet, Notre Dame, Champs Elysees, Operan, Triumfbågen, Sacre Coeur och Seines vackra kajer.

Med på resan följer en representant från Hem & Antik och reseledare är Peter Wik som studerat på Sorbonne och har sitt andra hem i Paris.

Hämta program

Vid funderingar och frågor kring resan, ring Elisabeth Karlsson på 0720-44 15 53 eller maila elisabeth@relasian.com

Bokning av resa

Namn och fakturaadress

Fyll i samtliga för- och efternamn i den ordning de står i passet, med tilltalsnamnet inom citationstecken
ååååmmdd
Endast siffror

Rum och flygresa

Medresenärer

ååååmmdd
ååååmmdd

Övrig information

Om villkor från Bonnier.
Om Relasians Integritetspolicy.
Om Bonnier News hantering av personuppgifter.
Klicka här för att läsa de allmänna resevillkoren
Skriv två siffror, te x 14, för att identifiera att du inte är en robot