Al Aksa

Israel & Palestina
med M-magasin
12 – 16 februari 2023

Nu åker vi igen, följ med till magiska Israel & Palestina! Vår resa till historiens vagga startar på Olivberget med Getsemane trädgård där Jesus, enligt Nya Testamentet, förråddes. Vidare tar vi dig med till de mest dyrkade platserna i världen med besök i muslimernas viktigaste helgedom Klippmoskén med sin gyllene kupol. Bredvid ligger Al Aksa moskén med sin silverglänsande kupol. 

Vidare till Klagomuren, eller den Västra muren, som är judendomens allra heligaste plats. Här sörjer judiska pilgrimer och stoppar in bönelappar i murens springor.

Vi går den historiska promenaden längs Via Dolorosa, den väg där Jesus tvingades släpa sitt kors för mer än 2000 år sedan. Vi besöker även Uppståndelsekyrkan där Jesus enligt historien korsfästes och begravdes.

Dessutom kommer vi att besöka Yad Vashem, ökenfästningen Masada och Döda Havet där vi badar i det extremt salta vattnet och smörjer in oss av den mineralrika leran som finns på bottnen!

I Betlehem ligger det omtalade Walled off Hotel by Banksy som är den anonyma engelska graffittikonstnären. Vi ska besöka hotellet och se en del av de kända graffittimotiven.

I Tel Aviv blir det en rundtur till Tel Aviv Art Museum, Independence Hall och The White City som är känt för sina vita byggnader, uppförda av israeliska arkitekter på 1920- och 1930-talet.

Missa inte denna resa som är fullmatade med spännande historia, olika religioner och fängslande natur! Vi äter alla middagar tillsammans, umgås och har sällskap av vår fantastiska ciceron Peter Wik tillsammans med en representant från M-magasin.

I samarbete med

Hämta program

Vid funderingar och frågor kring resan, ring Elisabeth Karlsson på 0720-44 15 53 eller maila elisabeth@relasian.com

Boka resa

Namn och fakturaadress

Fyll i samtliga för- och efternamn i den ordning de står i passet, med tilltalsnamnet inom citationstecken.
ååååmmdd

Endast siffror

Rum och flygresa

Medresenärer

ååååmmdd
ååååmmdd
ååååmmdd

Övrig information

Om Relasians Integritetspolicy
Klicka här för att läsa de allmänna resevillkoren
Skriv två siffror, t ex 12