Provence

Konst- och vinresa till Provence
med Gods & Gårdar
20-24 april 2020

Möt våren i vackra Provence med Pontus Silfverstolpe och Claes Moser med en konst- och vinresa! Medelhavskusten i södra Frankrike lockar ständigt konstnärer med det genomskinliga vita ljuset och de klara färgerna i landskapen. Här bodde Renoir i slutet av sitt liv. Cezanne föddes och bodde i Aix- en-Provence, Matisse, Picasso och Chagall fick ny inspiration i sitt skapande här.

Provence är än i dag en konstmetropol där den konstnärliga traditionen lever vidare i nya generationers konstnärer och i de många konstmuseernas och galleriernas utställningar. Vi ska besöka några av dessa och förstås njuta av god mat, vin och umgås med nya vänner!

Vår rundresa startar i Nice där vi äter en god lunch i gamla stan för att sedan besöka Chagallmuséet. I Le Muy besöker vi Venet Foundation med sin stora samling som kommit att symbolisera minimal och konceptuell konst. Vinprovning och lunch på prisbelönta Château de Palayson vackert belägen i Roquebrune mellan Canne och Saint Tropez. Vidare till Commandiere de Peyrassol, en av Provence mest respekterade vingårdar med en vacker skulpturträdgård. Måleriska Aix-en-Provence ligger vid foten av bergsmassivet Mont Sainte-Victoire som har inspirerat Paul Cézanne i sina verk. Här ska vi besöka Fondation Vasarely och berikas med nya konstupplevelser. I Le Baux besöker vi stenbrottet med sina unika ljus- och ljudexponeringar i Les Carrière de Lumières. Besöket är överväldigande!

Vidare till Saint Tropez där de lyxiga yachterna trängs i hamnen under högsäsong. Vi strosar runt i den medeltida stadskärna vid hamnen bland pastellfärgade fiskarhus, traditionella fiskebåtar och lyxiga boutiquer. Åter i Nice besöker vi Sydkustens främsta konstnärsby, den pittoreska bergsbyn St Paul de Vence med bedårande utsikt över havet. Lunch på den berömda restaurangen Colombe d’Or där Picasso och andra konstnärer brukade äta. När de hade ont om pengar betalade de restaurangnotan med en pennteckning. Restaurangen bjuder på en av de finaste privatsamlingar av 1900-talskonst.

Vidare besöker vi Fondation Maeght som är ett av Europas främsta museer för modern konst. Fulla av nya intryck och vänner beger vi oss åter till Sverige. Med oss under hela resan har vi våra kunniga ciceroner Pontus Silfverstolpe och Claes Moser som guidar oss genom Provence.

Program med pris kommer inom kort! Gör din förhandsanmälan här nedan eller ring 0720-44 15 53.

I samarbete med

Förhandsanmälan

Fyll i formuläret för att göra din förhandsanmälan. Om det är någon specifik information vi behöver veta om dig kan du fylla i det under övrig information. Det är viktigt att du uppger dina namn korrekt.

Namn och fakturaadress:

Fyll i samtliga för- och efternamn i den ordning de står i passet, med tilltalsnamnet inom citationstecken
ååååmmdd
Endast siffror

Rum och flygresa

Medresenärer

ååååmmdd
ååååmmdd

Övrig information

Om villkor från Bonnier.
Om Relasians Integritetspolicy.
Om Bonnier:s hantering av personuppgifter.
Klicka här för att läsa de allmänna resevillkoren
Skriv två siffror, te x 14