Körsbärsblomning i Tokyo

Körsbärsblom i Japan 
med M-magasin
20 – 29 mars 2023

Följ med M-magasin till spännande och exotiska Japan! Resan börjar i världsmetropolen Tokyo där vi får en första inblick i det japanska livet. Därefter åker vi vidare till den vackra staden Kyoto, även kallad för Japans själ, där vi besöker Guldpaviljongen och Nijo-jo borgen med sina knarrande näktergalsgolv. Vi promenerar i de mysiga geishakvarteren och njuter av den japanska atmosfären.

Vidare tar vi oss till Kyotobornas lugna oas i Arashiyama med sin vackra bambuskog. Med tåg far vi sedan vidare till Kaga Onsen och en av resans höjdpunkter, en natt på ett traditionellt japanskt världshus – ryokan. Vi badar i varma källor och sover på mjuka futonmadrasser på tatamigolv. En garanterat minnesvärd upplevelse!

På vägen till världsmetropolen Tokyo stannar vi i kuststaden Kanazawa med det japanska mästerverket i trädgårdskonst – Kenrokuen. Här promenerar vi i de gamla samurajkvarteren innan vi kliver på snabbtåget Shinkansen till världsmetropolen Tokyo. I Tokyo går vi på fiskmarknad och äter en god sushilunch. Staden vibrerar av liv och självklart gör vi en rundtur och ser det hippa Harajuku, exklusiva Omotesando, det hysteriska modeområdet Shibuya och Ginza med bla HMs stora konkurrent Uniqlo. Vi ska också besöka det moderna konstmuseet Yayoi Kusama med den japanska konstnären Yayoi Kusamas verk.

Från Tokyo gör vi en heldagsutflykt med tåg till Kamakura som ibland kallas för ”östra Kyoto” med sina många helgedomar och vackra trädgårdar. Här blir det en långpromenad genom den vackra skogen till bronsbuddhan Daibutsu som Kamakura är mest känd för.

Allt detta under tiden som våren kommer och körsbärsträden blommar och japanerna firar våren i sina parker. Professionell svensk reseledning av Lars-Åke Nilsson som varit i Japan med många grupper. Som vanligt följer en representant från M-magasin med och tar hand om oss!

I samarbete med

Hämta program

Vid funderingar och frågor kring resan, ring Elisabeth Karlsson på 0720-44 15 53 eller maila elisabeth@relasian.com

Boka resa

Namn och fakturaadress

Fyll i samtliga för- och efternamn i den ordning de står i passet, med tilltalsnamnet inom citationstecken.
ååååmmdd

Endast siffror

Rum och flygresa

Medresenärer

ååååmmdd
ååååmmdd
ååååmmdd

Övrig information

Om Relasians Integritetspolicy
Klicka här för att läsa de allmänna resevillkoren
Skriv två siffror, t ex 12