machu-picchu1

Peru
med M-magasin
29 oktober – 8 november 2020

Följ med M-magasin på en spännande resa till Peru! Vår resa börjar i inkastaden Cusco med en atmosfär som gör staden till den vackraste i Peru eller kanske i hela Sydamerika. Torgen och gränderna är upplysta på kvällen och souvenirer och hantverk säljs överallt. Strax utanför Cusco ligger de berömda inkaruinerna Qenqo och templet Sacsayhuamán med stenblock som bildar tre unika zick-zack murar. Vidare besöker vi en av resans absoluta höjdpunkter; inkastaden Machu Pichu. Tågresan hit går i dalgången längs Urubambafloden omgiven av branta berg och inkaruiner. Tåget klättrar uppför bergen och genom ett underbart djungellandskap innan vi når byn Aguas Calientes strax nedanför Machu Picchu. Det fantastiska och mytomspunna byggnadsverket Machu Picchu lämnar ingen oberörd och vi har gott om tid att gå runt i ruinerna.

Tåg till Ollantaytambo i Urubambadalen som var inkafolkets heliga dal. Vi ska också besökaen peruansk familjsom lever med dödskallarna från sina förfäder i nischer i väggarna! På vägen till Puno och Titicacasjön besöker vi gravarna Sillustani från Collakulturen som fanns långt innan Inka. Vi stannar också vid en bondgård för att se lamadjur och höra om hur man lever på det andinska höglandet.

Vid Puno ligger Titicacasjön som sägs vara världens högst belägna sjö, men detärinteriktigt sant. Den är dock världens högst navigerbara sjö.Vi åker på en båttur tillönIsla Taquile för att ätalunch hos en indianfamilj.

Resan avslutasi huvudstaden Limasom grundades 1535 av konkvistadoren Francisco Pizarro. Stadenligger högt på en klipphylla utmed Stilla Havetoch har ca 8 miljoner invånare. Vi besöker katedralen och ser de gamla stadsdelarnasamt hinner även med lite shopping innan vi reserhem.

Peru har ett av världens bästa kökochvi kommer att njuta av god mat och dryckunder hela resan. Shoppingen är oändlig med vackert peruanskt hantverksomsilversmycken,alpackatröjor, mössor, lädervaror och keramik.

En resa till Peru är något utöver det vanliga som ger minnen för livet!

Med oss under hela resan har vi vår mycket omtyckta reseledare och ciceron Peter Wik. Och som vanligt följer en representant från M-magasin med på resan.Program med pris kommer inom kort! Gör din förhandsanmälan här nedan för att säkra din plats. Vid funderingar, ring Elisabeth Karlsson på 0720-44 15 53.


Informationsblad


I samarbete med

Logga_MmagasinFörhandsanmälan

Fyll i formuläret för att göra din förhandsanmälan. Om det är någon specifik information vi behöver veta om dig kan du fylla i det under övrig information. Det är viktigt att du uppger dina namn korrekt.

Namn och fakturaadress:

Fyll i samtliga för- och efternamn i den ordning de står i passet, med tilltalsnamnet inom citationstecken
ååååmmdd
Endast siffror

Rum och flygresa

Medresenärer

ååååmmdd
ååååmmdd

Övrig information

Om villkor från Bonnier.
Om Relasians Integritetspolicy.
Om Bonnier:s hantering av personuppgifter.
Klicka här för att läsa de allmänna resevillkoren
Skriv två siffror, te x 14, för att identifiera att du inte är en robot.