machu-picchu

Peru
med M-magasin
29 oktober – 8 november 2020

Vår resa börjar i inkastaden Cusco med en atmosfär som gör staden till den vackraste i Peru eller kanske i hela Sydamerika. Torgen och gränderna är upplysta på kvällen och souvenirer och hantverk säljs överallt. I Cusco ska vi se Inkarikets viktigaste plats; soltemplet Qoricancha och det spännande Sacsayhuamán templet med stenblock som bildar tre unika zick-zack murar. Vidare besöker vi en av resans absoluta höjdpunkter inkastaden Machu Picchu. Tågresan hit går i dalgången längs Urubambafloden omgiven av branta berg och inkaruiner. Tåget klättrar uppför bergen och genom ett underbart djungellandskap innan vi når byn Aguas Calientes strax nedanför Machu Picchu. Det fantastiska och mytomspunna byggnadsverket Machu Picchu lämnar ingen oberörd.

På vägen över det andinska höglandet till Titicacasjön passerar vi La Raya Pass som är resans högsta punkt på 4.313 meter över havet. Titicacasjön sägs vara världens högst belägna sjö, men det är inte riktigt sant. Den är dock världens högst navigerbara sjö. Vi åker på en båttur till ön Isla Taquile och äter lunch hos en indianfamilj.

Resan avslutas i huvudstaden Lima som grundades 1535 av conquistadoren Francisco Pizarro. Staden ligger högt på en klipphylla utmed Stilla Havet och har ca 8 miljoner invånare. Vi besöker katedralen och ser de gamla stadsdelarna samt hinner även med shopping och egna strövtåg i Lima innan vi reser hem. En resa till Peru är något utöver det vanliga med minnen för livet!

Med oss under resan har vi vår mycket omtyckta reseledare och ciceron Peter Wik. Och som vanligt följer en representant från M-magasin med och skämmer bort oss.

En resa till Peru är något utöver det vanliga som ger minnen för livet!


För mer information och vid funderingar om resan, ring Elisabeth Karlsson på 0720-44 15 53 eller skicka ett email till elisabeth@relasian.com .


Hämta program


I samarbete med

Logga_Mmagasin

Bokning av resa

Fyll i formuläret för att göra din bokning. Om det är någon specifik information vi behöver veta om dig kan du fylla i det under övrig information. Det är viktigt att du uppger dina namn korrekt.

Namn och fakturaadress

Fyll i samtliga för- och efternamn i den ordning de står i passet, med tilltalsnamnet inom citationstecken
ååååmmdd
Endast siffror

Rum och flygresa

Medresenärer

Fyll i samtliga för- och efternamn i den ordning de står i passet, med tilltalsnamnet inom citationstecken
ååååmmdd
Fyll i samtliga för- och efternamn i den ordning de står i passet, med tilltalsnamnet inom citationstecken
ååååmmdd

Övrig information

Om villkor från Bonnier.
Om Relasians Integritetspolicy.
Om Bonnier:s hantering av personuppgifter.
Klicka här för att läsa de allmänna resevillkoren
Skriv två siffror, te x 14, för att identifiera att du inte är en robot.