Eiffeltornet

Sköna Toscana
med Amelia Adamo
3 – 7 oktober 2023

Följ med till vackra Toscana, Italiens mest kända landskap, med sin rika historia och konstnärliga arv. Det anses vara födelseplatsen för den italienska renässansen och det italienska språket. Vi besöker Florens som blev konstens huvudstad i världen, med konstnärer och författare som Botticelli, Michelangelo, Dante, Petrarca och Machiavelli. Vidare till en av landets mest sevärda städer, Siena, som kännetecknas av slingrande smala gränder och vackra torg.

Näst efter Rom, Florens och Venedig är Siena den främsta konststaden i Italien.

I den charmiga byn San Gimignano strosar vi runt och stannar för att njuta av ett glas av det kända lokalproducerade vita vinet Vernaccia di San Gimignano.

Resan går vidare till den medeltida staden Lucca med en imponerande stadsmur från 1500-talet. Härifrån kommer den store kompositören Giacomo Puccini som skrivit kända verk som Tosca, La Bohème och Madame Butterfly för att nämna några. Vi besöker hans födelsehus innan det blir lunch och vinprovning på en vingård strax utanför Lucca.

Vidare för en promenad i den vackra trädgården som tillhör Villa Reale Marlia.

Resan avslutas i Pisa med det världsberömda lutande tornet. Bor gör vi i charmiga Pistoia som var Italiens kulturhuvudstad 2017. Vi njuter av god mat och lokala viner, shoppar och upplever det fantastiska kulturarvet i Toscana.

Med på resan följer f.d. chefredaktör och journalist Amelia Adamo.

Hämta program

Vid funderingar och frågor kring resan, ring Elisabeth Karlsson på 0720-44 15 53 eller mejla elisabeth@relasian.com

  Bokning av resa

  Fyll i formuläret för att göra din bokning. Om det är någon specifik information vi behöver veta om dig kan du fylla i det under övrig information. Det är viktigt att du uppger dina namn korrekt.

  Namn och fakturaadress

  Rum och flygresa

  Rum

  Medresenärer

  Medresenär 1

  Medresenär 2

  Medresenär 3

  Övrig information

  Nyhetsbrev

  Integritetspolicy - Relasian *

  Om Relasians integritetspolicy

  Allmänna resevillkor *

  Övrig information