Körsbärsblomning i Tokyo

Med tåg genom Japan
när körsbärsträden blommar
27 mars – 6 april 2025

Följ med till spännande och exotiska Japan! Resan börjar i världsmetropolen Tokyo där vi får en första inblick i det japanska livet. Därefter åker vi vidare till den vackra staden Kyoto, även kallad för Japans själ, där vi besöker Guldpaviljongen och Nijo-jo borgen med sina knarrande näktergalsgolv. Vi promenerar i de mysiga geishakvarteren och njuter av den japanska atmosfären.

Vidare till Kyotobornas lugna oas i Arashiyama med sin vackra bambuskog. Vi ska också besöka Nara som är Japans kulturella vagga och första huvudstad. Med tåg tar vi oss sedan till Kaga Onsen och en av resans höjdpunkter, en natt på ett traditionellt japanskt världshus – ryokan. Vi badar i varma källor och sover på mjuka futonmadrasser på tatamigolv. En garanterat minnesvärd upplevelse! På vägen till världsmetropolen Tokyo stannar vi i kuststaden Kanazawa med det japanska mästerverket i trädgårdskonst – Kenrokuen. Här promenerar vi i de gamla samurajkvarteren innan vi kliver på snabbtåget Shinkansen till världsmetropolen Tokyo.

I Tokyo går vi på fiskmarknad och äter en god sushilunch. Staden vibrerar av liv och självklart gör vi en rundtur och ser det hippa Harajuku, exklusiva Omotesando, det hysteriska modeområdet Shibuya och Ginza med bla HMs stora konkurrent Uniqlo. Vi ska också besöka Tokyo National Museum vackert beläget i Uenoparken. Från Tokyo gör vi en heldagsutflykt med tåg till Kamakura som ibland kallas för ”östra Kyoto” med sina många helgedomar och vackra trädgårdar. Här ser vi bronsbuddhan Daibutsu som Kamakura är mest känd för.

Allt detta under tiden som våren kommer när körsbärsträden börjar blomma och japanerna firar våren i sina parker. Professionell svensk reseledning av Japanspecialisten Peter Wik.

Hämta program

Vid funderingar och frågor kring resan, ring Elisabeth Karlsson på 0720-44 15 53 eller maila elisabeth@relasian.com

  Bokning av resa

  Fyll i formuläret för att göra din bokning. Om det är någon specifik information vi behöver veta om dig kan du fylla i det under övrig information. Det är viktigt att du uppger dina namn korrekt.

  Namn och fakturaadress

  Rum och flygresa

  Rum

  Medresenärer

  Medresenär 1

  Medresenär 2

  Medresenär 3

  Övrig information

  Nyhetsbrev

  Integritetspolicy - Relasian *

  Om Relasians integritetspolicy

  Allmänna resevillkor *

  Övrig information